Sukker er en af
de råvarer som jeg giver mig lov til at købe i det her 1 års projekt hvor jeg
skal være selvforsynende med frugt og grønt 1 år. Det er altså undtagelsen fra
at være selvforsynende med noget som kan dyrkers. De andre ting er korn og
olie. Grunden til det er at det skal være realistisk. Jeg bor ikke ud på landet. Jeg bor i en
forstad til København. Derfor har jeg begræset plads til at dyrke på selv om jeg
for andre haver til at dyrke på. Sukkerroe dyrkning kræver en del plads hvis
du skal få noget sukker ud af det. Så må også fortælle jer eller indrømme at
jeg er en rigtig sukker- og chokoladegris. Jeg kommer til at udelukke chokolade og
kakao ud af min kost samt med kaffe og sydlandske krydderier. Det syndes jeg er
rigelige fravalg, som er en af grundene til at sukke-ret får lov til at blive.
Jeg tror det er en stor kostændring og en bedre chance for at det lykkes med
projektet hvis jeg for lov til at synde med sukker. Sukker er så en råvare som
man at ligevel ikke bare skovler ind alene med en ske. Når mand spiser den så
skal den over i en kage , kiks eller dessert. Det er også en af de ting jeg godt
må spise og købt, en kage der indholder, mel, sukker,æg og smør. Der skal bare
ikke være chokolade,frugt og nødder i den. Der ud over skal der noget arbejde
til ud over at dyrke sukkerroerne til at omdanne sukkerroerne til sukker.
Det sjove var at
jeg fik mulighed for at afprøve den proses her mellem jul og nytår. Jeg lavede
mit eget sukker. Nu for I hele historien og vejledningerne om sukker lavning.
Jeg tog i sommerhus til min søster ned på Falster. På Falster så køres der
sukkerroer i stor stil i lastbiler til sukkerfabrikken. Derfor ligger de og
flyder i rundkørslerne i Nykøbing. Derfor var jeg en pinlig mor for
min datter og stoppede i en af rundkørslerne og tog 2 sukkerroer op og tog med
hjem.
Dem vaskede jeg,
skrællede, skar i terninger, kogte, sivede væsken fra, indkogte væsken. Men nu
kommer vi til den mislukkede del af min sukker lavnings. Jeg glemte indkogningen
af væsken som derfor brændte på fordi jeg sad og hyggede mig med min mor inde i
stuen. Så det blev til sort brændt
sukker. Men jeg vejede sukker et og tog billeder af hele forløbet. Så husk at stå over gryden til den sidste del
af indkogningen. Fra 2 sukkerroer bliv det til 30 g sukker. Jeg tror at det var
omkring 600 g skrællede sukkerroer som jeg kogte ind. Men jeg kan ikke helt
huske det, jeg var hjemme i køkkenet ikke i labtoratiet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar